Italien

Uopdagede perler

Venedig | Trieste | Udine | Bologna | Rom

11 dage / 10 nætter
18.900 kr.

Hvis du er lige så gammel som os, kan du også huske dengang man kunne sidde nærmest alene på Den Spanske Trappe en sen aftentime. På denne togrejse i Italien kan du stadig finde uspolerede perler, opleve lokale pladser i fred og ro, være blandt lokale på restauranten, og aldrig se en selfie-stang. Rejsens største magiske trick er, at den også viser dig uberørte sider af Venedig og Rom. I begge byer bor du som en af de eneste turister i skønne og fredfyldte kvarterer, der byder på oplevelser, de færreste har held til at opdage. 

* To nætter i hver by
* Direkte højhastighedstog på første klasse
* Firestjernede boutique-hoteller
* Byvandringer med lokale insidere 
* Privatchauffør mellem hoteller og banegårde 
* Fly ud og hjem

KONTAKT OS

dag 1 og 2

Venedig

Du lander i Marco Polo lufthavnen og går direkte om bord i en ventende privat vandtaxa, der sejler dig tværs over lagunen.  Hvis du nu forbereder dig på at træde i land til horder af turister, bliver du glædeligt overrasket: Du lander på det eneste område i hele det centrale Venedig, hvor der ikke er turister. Du bor blandt lokale på det eneste hotel i hele denne bydel - et fremragende firestjernet et af slagsen, direkte ud til lagunen. Herfra kan du nyde Venedigs nærmest eneste autentiske lokale stemning, og spadsere 20 charmerende minutter ind til det pulserende centrum. En lokal insider tager dig med på en byvandring hvor du får mulighed for at opleve andre ukendte og uspolerede sider af byen.

Dag 3 og 4

Trieste

Vi er gamle nok til at længes efter de dage hvor vi kunne nyde Den Spanske Trappe i herlig ensomhed og dele en piazza i Firenze med ingen andre end de lokale. Åh, hvor vi længes. Hvilket er hvorfor en by som Trieste er balsam for vores sjæl. Dette er Italien som vi husker hende: Smuk, charmerende, og vidunderligt fri for selfie-stang svingende horder af dags-turister.

Vi kender mennesker der betragter Trieste som en af Europas skjulte skatte. Og vi er tilbøjelige til at give dem ret. Dette er en velhavende, men ganske lille by på kanten af det Adriatiske Hav. Trieste har en rig og varieret historie der inkluderer både det romerske og det Østrig-ungarske imperium. Romerne efterlod et imponerende amfiteater, mens østrigerne grundlagde Belle Epoque caféer som i Wien, der stadig dominerer de lokales daglige tidsplan. Og helt generet vil du opleve en by, der kombinerer italienske charme med kejserlig østrigsk storhed og elegance.

 

 

Dag 5 og 6

Udine

Udineserne har det som århusianerne: De har meget svært ved at acceptere, at det ikke er dem, der er hovedstaden. I Udineses tilfælde gælde misundelsen Trieste, som du lige kommer fra. Og du vil opleve en by, der har noget at have utilfredsheden i. Udinese har storslået arkitektur, fine pladser og fremragende kunst. Ligesom i Trieste kan du tyderligt mærke Wiens historiske indflydelse, for livet er stadig centreret omkring de gamle, klassiske caféer i byen.

Du bor på et firestjernet hotel midt i den historiske bydel, og en lokale insider tager dig med på en byvandring, hvor du introduceres til alle byens skatte.

Dag 7 og 8

Bologna

Fra Udine går turen med højhastighedstog til Bologna. Dette er en af Italiens fineste byer. Her er et af Europas ældste universiteter, hvis studenterliv fortsat præger aftenlivet. Her er et tårn, der er endnu skævere end det i Pisa. Her er gudesmukke pladser. Og her er ikke mindst en kærlighed til bordets glæder, der har givet byen tilnavnet Il Grasso blandt italienere - den fede.

Og på trods af alle disse kvaliteter er Bologna utroligt nok - og heldigvis - en by, der er ganske overset af de fleste turister. Her kan du nyde en cocktail på Piazza Santo Stefano sammen med stilige italienere, og være den eneste udlænding på en af byens mange fremragende restauranter. På din byvandring med en lokal insider besøger du et af byens madmarkeder og smager på de fremragende lokale delikatesser.

Dag 9 og 10

Rom

Rom, ukendt og uspoleret? Ja, hvis du har oplevet masserne foran Trevi-fontænen for nylig kan det være svært at forstå. Men vi kender Rom godt nok til også at kunne køre dig direkte fra Roma Termini banegården til Aventinerhøjen, hvor en himmelsk fred sænker sig over dig, Dit fine, firestjernede hotel er det eneste af slagsen i miles omkreds. Turister er her ingen af. 

Men seværdighederne står i kø. Du bor få minutters gang fra en af de fineste panoramaudsigter over byen. Tæt på er også det utrolige syn af et kunstigt, 2000 år gammelt bjerg, der er bygget udelukkende af bortsmidte amforaer. Her en en pyramide, en pittoresk engelsk kirkegård med Keats' grav, og ikke mindst byens gamle kødmarked, der i dag er en af Roms hotteste kulinariske scener - som turisterne endnu ikke har opdaget. Vores lokale insider tager dig på en byvandring i området og introduceret dig til det hele. 

På 11-dagen flyver du hjem. En privat transfer til lufthavnen er naturligvis inkluderet i din rejse.